YAĞMUR İNDİRME SİSTEMLERİ

Çatıda dış koşullardan gelen suyun düzgün ve sağlıklı tahliye edilebilmesi için yağmur indirme sistemlerinin uzun ömürlü olması gerekmektedir. Kılıçoğlu Yağmur İndirme Sistemleri Ko-ekstrüzyon teknolojisi ile üretilen PVC esaslı sistem ürünleri ile elastik bir yapıya sahiptir ve kırılganlık özelliği taşımaz. Modüler parçalardan oluşan sistemlerin montajı son derece kolaydır. Ayrıca contalı montaj ile yapıştırıcı kullanmayı gerektirmez ve bu sayede de mükemmel sızdırmazlık özelliği sağlar. Yüksek UV dayanımına sahip ve farklı iklim koşullarına uyumlu sistem ürünleri DIN EN 607 standartlarına uygun olarak üretilmektedir ve IS0 9001 ve 14001 belgelerine sahiptir.

Yağmur İndirme Sistemleri

Çatı, dış unsurların ve şiddetli havanın evinizin içine zarar vermemesini sağlar. Günümüzde çatılar çeşitli malzeme ve şekil alternatiflerine sahiptir. Çatınız için seçtiğiniz malzeme ve şeklin yanı sıra, uzun süreli dayanıklılığını sağlamak da çok önemlidir. Çatıların dayanıklılığını en zorlayıcı dış unsurlardan biri sudur. Yağışlar nedeniyle çatınızda su biriktiğinde, genellikle yapısal hasara yol açar ve çatının bütünlüğünü tehlikeye atar. Yağmur yağdığında, suyun çatınızdan akacak bir yere ihtiyacı vardır. Çatıda nem kaldığında çatı sızıntıları küf oluşumu gibi hasarlara neden olabilir. Bunların olmasını önlemek için yağmur indirme sistemlerine yatırım yapmak iyi bir fikirdir.

Peki yağmur indirme sistemi nedir? Yağmur indirme sistemi, çatıdaki suyu yönlendirmek için çatıya kurulan bir sistemdir. Drenaj sistemi çatı hattından başlar ve ardından zemine ulaşır. Bu sistem için ihtiyaç duyduğunuz bileşenler, bir oluk sistemi ve borudur. Bu iki bileşenin birlikte çalışmasıyla çatı sisteminizden su kolayca dışarı çıkarılabilir.

Yağmur suyu basitçe çatıdan ve diğer alanlardan yere akar. Yağmur suyu, doğal olarak kanalizasyon kanallarına veya bazı durumlarda sokağa doğru binadan uzaklaşır. Bazı konutlarda çatı sistemleri eğimli şekilde kurularak, yağmur suyunun yerçekimi yoluyla bir oluk sistemine akmasına ve deşarj olmasına izin verilir. Bina tasarımı nedeniyle çatıda su birikmesi durumunda ek bir yağmur indirme sistemine ihtiyaç duyulur. Yağmur suyu bu sistemler yardımıyla bir toplama noktasına veya binanın etrafındaki derecelendirilmiş alana taşınır ve doğal olarak binadan uzağa akar. Çatılarda su hasarının önlenmesi için oluklar geleneksel çözüm olmaya devam etmektedir. Eğimli bir çatıda, eriyen kar ve yağmur suyu, yer altı drenaj sistemlerine girmeden önce oluklara akacaktır. Oluklar, çatı su tahliyesi için daha az maliyetli seçenekler olarak hizmet eder ve kapılarınızı, pencerelerinizi, dış cephe kaplamanızı ve temelinizi su hasarından yeterince koruyabilir. Öyle olsa bile, kendilerini tıkayan döküntülerden kurtulmak için periyodik temizlemeye ihtiyaçları vardır. 

Korkuluklar, suyu tahliye etmek için çatınızın kenarları boyunca kesilmiş küçük deliklerden oluşur. Kauçuk veya metal genellikle deliklerin etrafındaki bölümleri parlatmak ve su hasarını önlemek için kullanılır. Bu çözümün çok az bakıma ihtiyacı vardır, ancak su borularının tıkanmamasını sağlamak için dikkatli olmak çok önemlidir. İç süzgeçler düz çatılar için mükemmel çözümlerdir. Çatının biraz daha alçak kısımlarında drenaj yaparlar ve bir drenaj sistemine giden bir boruya bağlanırlar. İç tahliyelerde, pisliklerin boruya girmesini önleyen koruyucu bariyerler veya ızgaralar bulunur. Göze hoş görünmeyen iniş boruları yoktur ve kışın donma ve tıkanma riski minimumdur. İç drenajların bakımı genellikle koruyucu ekranların kirden arındırılmasını ve gerektiğinde değiştirilmesini içerir.